Brommende spaarlampen zorgen voor heimwee naar het gloeilampje

In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik mij laten overhalen om het goeie ouwe gloeilampje overal in mijn huis te vervangen door spaarlampen. Dat zijn lampen in wiens licht de mooiste vrouw er al een heks uit Zombieland uitziet. Gezonde mensen krijgen opeens een gelaatskleur waar een dooie nog blij mee kon zijn.

En dat niet alleen. Nu zijn overal de ouwe gloeilampen die het lelijkste vrouwtje met de slechtste huid er uit lieten zien als een vrolijke verliefde prinses verboden en dus officieel  nergens meer te koop. Er schijnen nog webwinkels te zijn in Afghanistan of zo die ze nog onder de toonbank kunnen leveren.

Maar ook dat niet alleen. De lampen maken een herrie als van een miljoen miepende muggen en vroemende vliegen tegen zo’n blauw verdelgingsrooster. En dan met onbeperkt doorgaande vervangers. Nou ja, misschien overdrijf ik hier wel een beetje. Maar het feit blijft dat dit zachte zoemen een onverwacht effect is van het opgedrongen gebruik van die schijnwerpers. Weet iemand misschien nog een adresje voor zonnige gloeilampen?

Deel dit: