De eieren van leghennen zijn belangrijker dan die van geluidsgestoorden

In het blad Lekker Weten, een uitgave van EkoPlaza waarvan er ook een vestiging bij mij in de buurt, op de Groenestraat in Nijmegen zit, lees ik iets interessants:

Was ik maar een leghen
Behoudens een woonruimte van minimaal 50 cm2 heeft de biohen ook recht op een uitloop ter grootte van een eenzitsbank, dus daar klaag ik niet over. Ik klaag echter wel over dat jaloerse gevoel dat ik nu van biologische hennen krijg. Want die heeft recht op 8 uur onafgebroken slaap per etmaal. Denk je dat toch eens in: 8 uur onafgebroken slapen! Vanwege een paar eieren! Was ik ook maar een Eierlegger! Want ik heb nog nooit iemand van GroenLinks, de Dierenpoes of van welke overheid dan ook zich druk zien maken om de eieren van Geluidsgestoorden.

Paarden en appeltjes tellen
Nu gun ik iedereen 8 uur onafgebroken slaap per etmaal, ook mijzelf. Mijzelf, ikke dus, die de afgelopen jaren nog nooit een onafgebroken slaap van 8 uur heeft gehad. Het slaapgebeuren bestaat bij mij meer uit het ergens neerzakken van vermoeidheid en dan maar hopen dat je even in coma raakt. Meestal gebeurt dat pas na een urenlang geworstel met het tellen van schaapjes en het geven van appeltjes aan paarden in de wei. Waar je op moet wachten tot er eentje komt om het appeltje op te halen. En dat kan uren duren. Vaak geven je hersenen het bij dit soort onzin op en schakelen zichzelf maar uit om een uurtje later weer gewekt te worden door dreunen en snerpen. Is er geen milieucertificaat voor woningcorporaties? Een soort Groene Stilte Sticker?

 

Deel dit: