De ene objectiviteit is de andere niet

Zo sta ik er weer van te kijken dat ik niet objectief ben. Volgens de enige echte objectieve mensen in deze wereld. Die van de woningbouw en de overheid.

Gewoon weer tussen de oortjes
Als ik voorzichtig laat weten dat er van die geluiden zijn, die ik ’s nacht hoor en dat ik het maar hinderlijk vind en dat ik er niet van kan slapen, krijg ik te horen: Je moet er niet aan denken. Je moet het loslaten. Want als je de hele dag maar achter die geranium van je zit te koekeloeren ga je vanzelf zoeken naar iets om over te kunnen foeteren. En dan krijgen wij dat gezeur weer met brieven en emails en van die telefoontjes midden in de nacht naar onze servicedienst. Wij slapen ’s nachts, mijnheer, zou u ook eens moeten gaan doen.

Onze kantoortijden zijn heilig
Wat u allemaal denkt te horen zijn de normale woongeluiden die iedereen wel eens hoort. Dat kan dus een hond zijn die een keertje blaft of een auto die voorbij rijdt. Andere mensen lopen daar ook niet over te zeuren, je moest je schamen en dat op jouw leeftijd. En als dat beetje omgevingsgeluid u hindert dan kunt u bijvoorbeeld de radio aanzetten, dat doen al die andere mensen om u heen ook. Of koop een ruis-CD of neem een vriendin. En u denkt toch niet dat wij een beetje ’s nachts bij u komen luisteren? ’s Nachts slapen we zoals elk fatsoenlijk mens!

Basgitarist
Wat ik ook raar vind is dat die basgitarist, die net een nieuw loopje heeft ontdekt en dat midden in de nacht even wil oefenen zodat hij het niet vergeet, een vette bekeuring krijgt en mogelijk zelfs de gitaar kwijt is. Even naar de meldkamer van de politie bellen en het is zo geregeld. Binnen 5 minuten staan ze bij die onverlaat op de stoep met ‘wat zijn wij hier allemaal aan het doen?’.

Keukensaxofoon
Maar als er iemand ’s nachts de afzuigkap aanzet omdat dan die muffe geur en de stank van de rook uit de woning geblazen wordt, komt er niemand. Al lijkt het op het geluid van een snerpende straaljager of, als de hele buurt op hetzelfde idee komt, op de herrie van een woedend Stalinorgel. Nee, want dat moet u opnemen met de woningbouw, daar gaan wij niet over. Zo zie je maar weer. De ene objectiviteit is de andere niet.

Deel dit: