De kolkpompen van de Gemeente Wijchen veroorzaken hersenkanker maar gelukkig zijn er geen normen voor

Niet alleen de kolkpompen natuurlijk, maar ook de zwaardere rioleringspompen en de apparaten en machines van bijvoorbeeld de Sint Jozef en de supermarkt Emté helpen daar flink aan mee. Bij regenweer zijn echter de kolkpompen de hoofddaders.

Moordlust
Het zware gebrom van een electromotor gemengd met duizenden bruisende hoge corresponderende tonen maakt mij wakker. Voor de tiende of twintigste keer deze nacht. Het geluid gaat af en aan. Dan weer een half uurtje hard en daarna weer een half uurtje wat zachter. Maar het blijft wel mooi aan de gang. Net als alle nachten waarin het regent en de kolkpompen van de Gemeente Wijchen hun moordlustige werk doen. Moordlustig omdat het voortdurend wakker maken de hersenen niet de mogelijkheid geven om zich van afvalstoffen te ontdoen.

Vuilnissoep
Die afvalstoffen uit de stofwisseling vormen, kort door de bocht, een vuilnissoep, die er op den duur voor zorgt dat er delen ermee kappen. Dat wordt dan bijvoorbeeld Alzheimer genoemd. Daarbij word ook nog eens het gehoororgaan vernield. Denk daarbij aan de trilhaarcelletjes die door dit geluid gestresst raken en afsterven om nooit meer vervangen te worden. en het bedekkingsweefsel van de gehoorgangen en andere lichaamsruimten die door deze voortdurende monotone prikkeling ontstoken raken en je dat verkouden gevoel met bijpassende loopneus opleveren en het vochtoor of lijmoor.

Pompparadijs
Niet alleen de genoemde kolkpompen zorgen voor een laag gebrom maar ook de drinkwaterpompstations, de gasverdeelstations, de gemalen in de regio en misschien nog wat andere pompachtige machines zoals de nieuwe pomp van de kasteelvijver die door grote elevtromotoren worden aangedreven. En dan niet te vergeten de transformatorhuisjes in de buurt. De oorzaak van al dat gebrom is een slechte montage en onderhoud van de machines en natuurlijk de wens om een paar piek te besparen door niks te isoleren.

Estafetteherrie
Gelukkig stoppen de meeste pompen na een half uurtje er even mee om hun werk weer een half uur of een kwartiertje later weer op te pakken. En in de rustige periode nemen de afzuigkappen, de koelmachines en de verwarmingsketels van Sint Jozef en supermarkt Emté het over. En als die het rustiger aan gaan doen komen de collegea weer in actie. En als je echt pech hebt begint de hele club allemaal tegelijk te knetteren en te dreunen.

Normeloos
De Gemeente Wijchen laat, als eigenaarvan die pompen, telkens weten dat ze van alles hebben gemeten, dat het niet te meten is en als het te meten zou zijn dat ze dan nog niks zouden kunnen doen. En dat dit komt omdat er (gelukkig) geen normen voor bestaan en niemand, ook in Den Haag niet, er eigenlijk normen voor wil. Ook niet door de verzoeken om normen, die onder andere de gemeenten Nijmegen en Almere plus nog wat GGD’s aan de minister hebben gericht. Inmiddels liet de Gemeente ook weten dast ze genoeg van al dat gezeur hebben en niet meer op mijn verzoeken en smeekbedes zullen reageren tot ik met wat nieuws kom. Het ging vervelen allemaal en het werd zo saai.

Om de saaie berichten wat op te fleuren zal ik er af en toe een geluidsopname tussendoor gooien. Dit is een opname van de afgelopen nacht. Beetje winderig weer en dus wordt de Herrie van Sint Jozef mooi mijn kant op geblazen. Luister vooral met een koptelefoon omdat de speakertjes van je PC het niet redden. En hou de volumeknop onder handbereik want het wil nog wel eens tekeer gaan.

 

Deel dit: