Definitief NEE tegen windmolens in Lage Weide

De gemeenteraad van Lage Weide heeft definitief nee gezegd tegen de plannen om de hele buurt daar vol te plempen met vogelversnipperaars.

…..Vanavond heeft de gemeenteraad Utrecht meer dan twee uur gedebatteerd over de structuurvisie Windmolens op Lage Weide. De publieke tribune zat vol met tegenstanders van het plan. De zitting werd zelfs een kwartier geschorst om extra klapstoelen neer te zetten. Veel anderen volgden het debat op TV via UStad. Nadat alle fracties, met veel interrupties, twee keer aan het woord waren geweest en ook wethouder De Rijk twee keer haar zegje had gedaan, werd het voorstel rond kwart over 11 eindelijk in stemming gebracht. Alleen GroenLinks en Christenunie stemden vóór het voorstel. Alle andere partijen stemden tegen. Hiermee werd het voorstel met een heel ruime meerderheid verworpen. Eindelijk kunnen we na meer dan twee jaar opgelucht ademhalen….

Jankende GroenLinksers en Christen Unionisten konden niet voorkomen dat het gezonde verstand het eindelijk eens een keertje won. Nu de rest van Nederland nog en daar aan de Duitse grens.

Bronnen:
Buren van Lage Weide

Tegenlicht