Dit is dus het geluid van een romantisch nachtelijke slijptrein toe Sjorsja

Nou ja, vol door Wijchen dus en als een voorwereldlijk eng beest grommend en vuurspuwend naar iedereen maakt het een herrie waarbij een aanval met doordeweeks Laagfrequent geluid op een lieflijk trommelaartje lijkt.

Vet gerammel
De glazen stonden te rammelen en dat is heel bijzonder want omdat ik ze nooit gebruik staan ze door vet en stof vastgeketend in de kast. Mijn tanden stonden in mijn mond te daveren en rammelden lustig mee. Dus om nu te zeggen dat ik mooi ontspannen wakker werd is iets te positief gesteld. Tegen een uur of 3 in de stikdonkere nacht is het niet zo ongebruikelijk om door hard gebrom en gerammel wakker te worden. Dat zijn de geluiden van onder andere Sint Jozef, de Emté en de gemeentelijke pompen rond ons heen. Elke nacht weer. Maar dit was net oorlog.

Bonusherrie
Toch moeten ze bij de Gemeente Wijchen wel gedacht hebben dat wij als geluidsgestoorden het niet erg zouden vinden om eens een nachtje wat extra geluidshinder tot ons te nemen. En die van het spoor denken sowieso dat ze Jezus zijn dus die vragen niks omdat ze weer vette vriendjes met die van de Gemeente zijn. Misschien is er ooit een brief aan de omwonenden gestuurd met de mededeling dat er geslepen gaat worden maar dat het ongevaarlijk is en de volksgezondheid nooit in het geding zal zijn, de gebruikelijke tralla, maar dat is mij dan ontgaan.

Laat de omwonenden voortaan even horen wat ze te wachten staat beste pappers en nathouders, dan kun je wat hooivorken verwachten daar op dat gemeentehuis. Ik heb er in elk geval wél een liedje van gemakt. Luister en huiver.

 

Viel best mee toch! En dat voor de prijs van slechts enkele uren nachtrust. En dit is dan nog een rustige MP3-versie met de geluidssterkte op 50%. De originele WAV kun je met het contactformulier aanvragen als je eens iets te analyseren wil hebben.

Deel dit: