Nieuws

Een windmolen is een gat in de lucht

Zoals een paard een gat in de wei is en een boot een gat in het water, zo is een windmolen een gat in de lucht waar je geld in gooit.

Lachgat

Nu is er wel een groot verschil. Dat gat van dat paard en die boot vul je zelf met je eigen geld. Dat gat van die windmolen wordt gevuld met de buit die ze bij hun belastingslaaf geroofd hebben. En over de eerste gaten kun je een beetje lacherig doen maar over dat luchtgat niet, dat is een heel serieuze zaak. Voor de belastingbetaler dan. De kliek die die windgaten bedacht heeft lacht zich kapot.

Schepnet

En altijd weer wordt er gebruik gemaakt van dezelfde blauwdruk. Bedenk een gat, maakt niet uit wat, Fyra, HSL, JSF, windmolens, noem maar wat, gooi daar onder dwang verkregen andermans geld in en schep ze. Je ziet namelijk rond al die gaten vissers staan met een schepnet en een regenpak met bivakmuts vanwege de herkenning. Nou ja, je ziet ze niet echt want meestal zitten ze onder de cape van een Stichting tegen het Afhakken van Vogelvleugeltjes.

Alweer die blauwdruk

Er schijnt iemand ooit een ijzeren wet voor het lot van gemeenschapsgeld te hebben ontdekt: Elke geldstroom van die van A naar B gaat zal onvermijdelijk door al dan niet anonieme verstrengelden onderweg worden afgetapt. Gelukkig wordt daar bij alle gaten rekening mee gehouden omdat een normale scheet bij zo’n gat minstens het viervoudige moet kosten.