Flapperende oren en lillende hersenen door geluidshinder

Alsof er een nieuwe amalgaamvulling wordt aangetrild door een ouderwetse tandarts. Je hele schedel rammelt ervan en het lijkt alsof je tanden los in je mond staan.

Weer die taxichauffeur
Vaak wordt het folterende geluid ook omschreven als dat van een dieselmotor. Van een taxi waarin de chauffeur weigert om dat ding even af te zetten. Bijna altijd heeft de taxichauffeur ook nog een enorm blad met glazen op de motorkap staan die rinkelen en rammelen alsof de hele kroeg droog staat.

Geluidsbeleving
Daar lig je dan half bewusteloos van de slaap naar te luisteren. Al 5 soorten oordopjes uitgeprobeerd en 2 soorten watten. Niks helpt. Als je geluk hebt willen er soms wat hogere frequenties iets gedempt worden. Een druppel op een gloeiend oor. Je komt overeind, zoekt je leesbrilletje en vult braaf je geluidsbeleving in. L4 en H5. Dat betekend dat de lage geluiden binnenkomen als die diesel die naast je bed staat en de hoge herrie als 1000 rammelende bladen vol met glas.

Rammelen maar
Door die flapperende oren, lillende hersenen en rammelende tanden valt er niet meer in slaap te komen. Trouwens van slapen was eigenlijk al een paar uur geen sprake. Eerder een soort bewusteloosheid waarin je met grote tegenzin die diesel en dat glas hoorde en als een volledig waanzinnige hoopte dat je nu een keer zou kunnen blijven liggen want het zal toch wel een keer stoppen? Dus voorafgaand aan dat pakken van het leesbrilletje heb je waarschijnlijk al een uur met die taxichauffeur liggen worstelen.

Genant
Je loopt naar je balkon en hoort een roffelend geluid van de kant van de Spoorkuil komen. De blikken schoorstenen op het dak van de flat aan de overkant lijken een suizend geluid te maken. De taxi is weg. Je loopt weer naar binnen omdat het staan op een balkon zo tegen een uur of 4 in de ochtend best wel genant is. En daar is die taxi weer met dat glas. Dus zet je maar een muziekje op en gaat klagen op het internet.

Update:
Om een uur of 6 even geprobeerd om een dutje te doen omdat de geluidssterkte minder leek. Niet dus, na 5 minuten het front weer verlaten.
Volgende poging rond 9 uur. Van vermoeidheid ingedommeld om tegen 10 uur weer door de taxichauffeur met die rotglazen naar buiten gejaagd te worden.

Deel dit: