Geluidenlogboek 1 februari tot en met 9 februari 2014

Het terreurgedreun en -gekrijs is in de eerste week van februari nog meer toegenomen. Daarom zal ik proberen om wat vaker de geluidshinder zoals die door mij werd waargenomen te publiceren.

Vreemde datum
De informatie is wederom op een spreadsheet gezet en voor iedereen toegankelijk op Scribd geplaatst. Dit document (pdf) kun je daar ook downloaden. De datum wordt bij Scribd omgezet naar de Amerikaanse manier. Dus eerst de maand en dan de dag. Dus 2-1-2014 is 1 februari 2014.

Puntenwaardering
Ik geef op het overzicht een waardering voor de geluidssterkte in de kolommen Laag (lage tonen) en Hoog ( hoge tonen) van 0 tot 5 waarbij 0 onhoorbaar en 5 ongeveer een brullende straaljager moet voorstellen.  Bij Opmerkingen plaats ik mijn indrukken van het moment. De sterkte van de geluiden, de weersomstandigheden en waar de geluiden mij aan doen denken. Rinkelend geluid is duidelijk denk ik maar ‘rioolgeluid’ is niet voor iedereen duidelijk en het dekt misschien ook de lading niet helemaal. Voor mij lijkt het op het geluid dat je hoort in kruipruimtes waar enorme bundels rioleringsbuizen doorheen lopen en je bijna door de tocht weg wordt gezogen. Denk aan een zinken wastobbe, bewerk die met een staalborstel en steek je hoofd er ondertussen in. Dat soort geluid dus.

Analisten gezocht
De originele versie (Excel) is via het Contactformulier bij mij op te vragen. Misschien kunnen de gegevens geanalyseerd worden en in dat geval zou ik graag de bevindingen willen weten.

Hieronder kun je het overzicht ook bekijken.

Geluidsregistratie 1-2-2014 Tot en Met 9-2-2014 by Bert Peters

Deel dit: