Geluidenlogboek van Het Orgelhuis december 2012

Hieronder staan wat indrukken die ik gedurende deze periode heb genoteerd in een poging de bron van de geluidshinder op te sporen:

Maandag 10-12-2012 omstreeks 19:30 geen geluidshinder ondanks mijn ingespannen luisteren. Droog koud weer en windstil. Ook de omgevingsgeluiden lijken minder luid. In de vroege ochtend tot de middag is het geluid indringend geweest en hoorde ik sterk rinkelend geluid alsof er druppels op een zinken plaat ratelen. Later op de avond alleen zoemende geluid van de cv-pomp en ratelend geluid van de MV-ventilator.

Dinsdagmorgen 11-12-2012 ca. 3:00 ratelend, rammelend hoog fluitend geluid. Dit is de meest voorkomende klacht. ’s Nachts om deze tijd, vaak tot diep in de ochtend of middag. Geen regen, geen wind. Buiten is er ook een zoemend hard geluid uit de richting Muntweg. Is er een link naar de overlast die mensen verder op aan de Muntweg hebben van de spoelen van de electromotoren of generatoren die proefdraaien bij Smit? 14:00 geen geluid, zonnig, windstil. 20:00 zacht rinkelend geluid. 22:00 hard fluitend/rinkelend geluid bij aanspringen verwarming.

Woensdagochtend 12-12-2012 rinkelend geluid, in de avond geen rinkelend geluid alleen een zwak zoemend geluid, windstil, droog, smeltwater, luid verkeer.

Donderdagnacht 13-12-2012 zeer vroeg, gezoem als van bijennest dat overal hoorbaar is en luider is in het cv-hok. Ochtend rinkelend geluid, harder in cv-hok en badkamer. 10 uur bromgeluid versterkt door de kippenhokwandjes vooral tpv keukenberging als de cv opwarmt.

Vrijdag 21-12-2012 Regenachtig, vochtig weer, windstil. Rinkelend geluid vanaf 03.00 uur. In de middag minder hoorbaar en in de avond nauwelijks nog te horen.

Zaterdag 22-12-2012 05.00 geregend, rinkelgeluid zeer luid 10.00 duurt voort lijkt uit de kruipruimte met snel druppelende rioleringen te komen?

Zondag 23-12-2012 Regen, wind, in de nacht sterker wordend rinkelgeluid. Doorgaans overstemd of begeleid door bromgeluid van de resonerende akoestische binnenwandjes dat veroorzaakt wordt door de verwarmingsketel hier in huis of bij de buren hierboven.

Maandag 24-12-2012 Schrik tegen 5 uur wakker door dichtgegooide voordeur van het gebouw gevolgd door iemand van minstens 200 kilo die de trap opbonkt en boven de deur van zijn flat dichtflikkert. Val in slaap om enkele minuten later gewekt te worden door het bekende rinkelgeluid op volle sterkte begeleid door het fluiten van de naden en afdichtingen van de draaidelen of ventilatieroosters omdat kennelijk de mechanische ventilatie en de verwarming op volle toeren werden aangezet. Na 1,5 uur geweld dat ook duidelijk en hard te horen is in het trappenhuis en de ruimte van de bergingen wordt het rustiger. Piep, fluit, rinkeltoon blijft zei het op een lager pitje, voortduren.

Deel dit: