Geluidenlogboek van Het Orgelhuis juli 2013

Hieronder staan wat indrukken die ik gedurende deze periode heb genoteerd in een poging de bron van de geluidshinder op te sporen. Er zijn in diverse periodes geen meldingen in dit logboek geplaatst omdat ik afwezig was of er geen zin in had. Maar ook omdat er beloftes waren van de verhuurder Standvast Wonen om de zaak op te lossen. Of ik was in afwachting van een bezoek of een beloofde afhandeling door de professionele luisteraars van diverse instanties.

Zondag 14-7-2013 Bijna windstil, zonnig. Dof gebrom zoals ik voortdurend, dag en nacht hoor. Ook als ik de stroom in de woning afsluit. Plus zacht rinkelend fluit- of suisgeluid. Komt uit de kanalen van de centrale afzuig. Plus apart hoog fluit geluid. Lijkt soms afkomstig uit de riolering. Dus 3 soorten geluid. Mogelijk ontstaat het bromgeluid door resonantie van de kanalen van de CA die mogelijk gebundeld zijn en dus de trillingen aan elkaar doorgeven. Bundel raakt elkaar of hebben openingen/lekken. Geluid van ene woning naar de rest en vise versa.
Nacht: Luider wordend gesuis of gepiep. Mogelijk zet een van de buren er bij de CA een tandje bij. Tegen de ochtend nog luider. Tussen 6 en 8 uur het luidst. Mogelijk door harder zetten CA bij buren ivm koken. Er zijn ook mensen die om 5 uur thuis komen en dan mogelijk de rook van hun medebewoners verdrijven door de CA harder te zetten.

Deel dit: