Geluidenlogboek van Het Orgelhuis september 2013

Hieronder staan wat indrukken die ik gedurende deze periode heb genoteerd in een poging de bron van de geluidshinder op te sporen. Er zijn in diverse periodes geen meldingen in dit logboek geplaatst omdat ik afwezig was of er geen zin in had. Maar ook omdat er beloftes waren van de verhuurder Standvast Wonen om de zaak op te lossen. Of ik was in afwachting van een bezoek of een beloofde afhandeling door de professionele luisteraars van diverse instanties.

7-9-2013 19.00 uur Het regent en ik hoor dus gek genoeg weer het harde doffe gedreun en daarbovenop het rinkelend piepgeluid. Mogelijk door regen op de stalen schoorstenen en in de afzuigkanalen?

9-9-2013 ca 20.00 Het regent pijpestelen en volgens de theorie zou het dreunen en piepen niet van de lucht zijn. Het is echter muisstil. Geen piep te horen. En ook geen dreunend bromgeluid. Wel hoorde ik buiten, toen ik een wandeling door de buurt maakte, een luid ventilatorgeluid uit de  schoorstenen of de bovenste verdieping van het gebouw hier om de hoek komen. Als je dichter bij het gebouw komt is er niets meer te horen. Geluid doet sterk denken aan de brom die ik altijd hoor. Ca. 22.00 het regent harder en het gepiep en gebrom is weer begonnen en duurt voort.

12-9-2013 Afgelopen dag is het door regenweer, dreun- en suisgeluiden dag en nacht. Mogelijk een deel afkomstig van de brommende spaarlampen in  trappenhuis direct naast de slaapkamer en bij de bergingen. Ik zie nu ook al lampjes als daders.

18-9-2013 Afgelopen dagen. Overdag weinig tot geen geluid, ondanks de regenbuien. In de nacht vanaf 23.00 een hels gedreun door de cv-installaties in het pand in combinatie met de resonerende kippenhokwandjes. Een en ander wordt vergezeld door snerpend vibrerende piep- en fluitgeluiden die veroorzaakt worden door de centrale afzuiginstallaties. Alles op nagenoeg een en dezelfde toonhoogte.

Deel dit: