Geluidshinder – Logboek 2012 en 2013

Gedurende de laatste weken van 2012 en langere perioden in 2013 heb ik de geluidshinder zoals die door mij werd waargenomen op een notitieblok genoteerd. Dit gebeurde ook tijdens de perioden dat de firma Peutz, in opdracht van Standvast, een geluidsopnamekastje bij mij plaatste.

In de loop van de tijd heb ik alle informatie op een spreadsheet gezet en die vervolgens voor iedereen toegankelijk op Scribd geplaatst. Dit document (pdf) kun je daar ook downloaden.

Ik geef op hetoverzicht een waardering voor de geluidssterkte in de kolommen Laag (lage tonen) en Hoog ( hoge tonen) van 0 tot 5 waarbij 0 onhoorbaar en 5 ongeveer een brullende straaljager moet voorstellen. De namen van de andere kolommen spreken voor zich.

De originele versie (Excel) is via het Contactformulier bij mij op te vragen. Misschien kunnen de gegevens geanalyseerd worden en in dat geval zou ik graag de bevindingen willen weten.

Deel dit: