Geluidshinderdiscriminatie

Om voor de rechter aan te tonen dat jij hinder hebt van LFG of iets wat er op lijkt moet je via een Kastje van Peutz of een andere electronische deskundige aantonen dat dit allemaal niet uit je duim komt.

Electronische afluisterpraktijken
Gewoon enkele mensen laten luisteren naar die herrie waar je elke nacht horendol van wordt en op termijn dus aan Alzheimer zult sterven of in het gekkenhuis terecht komt danwel verslaafd wordt aan drugs of andere slaapmiddelen, is niet genoeg. Nee, een deskundige moet er zijn en die gebruikt altijd een geluidsopnamekastje. Soms wordt er voor de show een kastje bij je neergezet waarmee je eigenlijk alleen maar gewone huis- en tuingeluiden kunt opnemen. De opstelling is dan ook niet volgens het handboek en als je het goed zou doen moet je minstens 3 heel geavanceerde apparaten opstellen die samen met een geluidstechnicus voor dag en nacht een huurprijs hebben waar een gewoon mens van achterover slaat.

Oortjes dicht
En dan nog is het niet zo dat er maar opgenomen wordt wat er met een gewoon oor te horen valt. Nee, dat zou te makkelijk zijn. Al die opnames, daar moet dan nog een groep analisten overheen in een echt geluidslaboratorium. Die gaan daar filteren en doen en klooien net zo lang tot het met de opdrachtgever gewenste resultaat er is. Maar ja, dat was er met het huis- tuin- en keukenkastje ook al en dat is veel goedkoper. Kortom als geluidshinderklager krijg je nooit gelijk om het simpele feit dat jij nooit genoeg geld hebt om een deskundige te betalen en belanghebbenden uitsluitend komen luisteren tijdens hun kantooruren. En dan nog met de oren dicht.

Geluidshinderdiscriminatie
Wat mij nu opvalt is dat de veroorzaker van de gewone geluidshinder, met de jankende gitaar of de harde muziek, wel op de vaststelling van de klager of een erbij geroepen wijkagent wordt veroordeeld. Ik heb er nog nooit van gehoord dat de blaffende hond of de drummende buurman middels een Kastje van Peutz de woning werd uitgezet. Is het zo dat die zeurderige mensen die horendol van LFG of ander gebrom en gepiep worden een flink beetje achter gesteld worden. Hebben we in Nederland inmiddels Geluidshinderdiscriminatie?

Deel dit: