Geluidshinderdoden rijzen nog harder de pan uit dan asielzoekers

Toevallig viel mijn oor op een bericht uit 2011 dat er jaarlijks 700 doden door geluidshinder te betreuren zijn. Dat zullen er inmiddels wel 7.000 zijn geworden, als ik alleen al de toename van geluid in de eigen omgeving bekijk.

Schokkende normen
4 Jaar geleden ergerden zich 1 op de 4 Nederlanders aan geluidshinder. Daar waren dan de asielzoekers nog niet bij geteld. Dus dat is inmiddels 1 op de 2 geworden. Het Kenniscentrum Geluids Isolatie KGI geeft de schuld aan de ‘Interne Geluidshinder, zoals burengerucht, muziek, langsdenderend verkeer of het zoemen van ventilatoren. De schokkende cijfers zijn afkomstig van de Onderzoeksraad van de Europese Unie. Dus ze doen daar in Europa af en toe ook nog wel eens iets goeds. Het geheel van herrie kost de gemeenschap elk jaar bakken met geld maar behalve wat geleuter in de marge en een brief om de schokkende normen aan te passen wordt er door de politiek geen fluit tegen ondernomen.

Geluidsbombardementsslachtoffers
Door de toename van het aantal electromotoren, pompen, ventilatiesystemen, windturbines, airco’s, transformatorhuisjes, koelmachines, afzuigkappen, spaarlampen en nog zo wat is de geluidshinder die er op je afkomt niet meer te ontgaan. Steeds meer mensen wenden zich tot de GGD, de Gemeente, de Dokter en het Gekkenhuis. Die zeggen dat ze het heel erg vinden maar dat je er maar mee moet zien te leven want ze hebben er tenslotte niet voor niets normen aan vastgemaakt. Ze plegen zelfmoord of worden door de geluidshinder vermoord middels hart- en vaatziekten en hersentumoren. De meesten landen echter na een poosje wegens de door de geluidshinder veroorzaakte slaapdeprivatie met een geweldige Alzheimer in een verzorgingstehuis. Onze medeschepselen worden meestal op een stuk strand gevonden.

Hier een stukje geluid dat op een gewone dag in mijn hut hangt. Meestal is het nog ruimer van opzet. Opgenomen met eenvoudige middelen zodat iedereen het kan. Gebruik bij het afluisteren wel een redelijke koptelefoon anders hoor je door de beperkingen van de speakertjes van je computer geen fluit.

 

Deel dit: