Geluidsscherm Malden voor meer geluidshinder

Een grijs aluminium geluidsscherm komt er over de brug van de Jan J. Ludenlaan over het Maas-Waalkanaal tussen Malden en Heumen. Doekjes, in dit geval schermen, voor het bloeden.

Orgelhuis
De luchtgeluiden kunnen mogelijk voor de bewoners aan de Maldense kant wat getemperd worden maar door de weerkaatsing van het geluid richting het dorp Heumen en niet te vergeten de resonantie van het relatief dunne scherm met de strakke metalen schoorstenen en uitstekende ventilatiepijpen in de wijde omgeving zal voor vele bewoners in Heumen en Malden het gevoel geven dat ze in een orgelhuis wonen.

Voegovergangen
Fijn is het wel om te weten dat de voegovergangen van de N271, dat is de weg die over de brug loopt, ook worden aangepakt. Van die voegovergangen heeft nagenoeg iedereen ’s avonds en ’s nachts last. Overdag valt ’t mee want al het verkeer dat over de brug komt staat toch meestal in de file. Misschien kunnen de wijsgeren naast de voegovergangen van de weg over de brug die ander voegovergangen eens aanpakken. Die van de A73 ter plaatse van Heumen waar de knallen en klappen van gemartelde banden niet van de lucht zijn. Kom eens luisteren. Het mooiste geluid is er in de nacht en vroege uurtjes te horen.

Bron: De Gelderlander

Deel dit: