Gemeente Wijchen gaat ook voor praktisch: voortaan eenzijdige besluiten namens zeurburgers en gegevens verwisselen voor wenselijker resultaten

Steeds meer overheden hebben er genoeg van dat die burgers al die burger- en mensenrechten hebben. Ook de Gemeente Wijchen is er klaar mee. We gaan de zaak nu eens praktisch aanpakken moeten ze door op een helder moment hebben gedacht. Of het in alle gemeenten en andere overheden ook zo is weet ik (nog) niet.

Tot Heil van Het Volk
Je hebt de gemeente gevraagd om wat aan de slaaphinderende herrie te doen waar je elke nacht, en de laatste tijd ook overdag, naar moet luisteren. Dat gaat op een zeker moment erg vervelen. Dus doe je een verzoek, en nog een, en nog maar een, allemaal voor verschillende gevallen van geluidshinder. Je geeft er de mogelijke locaties van de bronnen bij zodat ze niet zo hoeven te zoeken en dan, na enkele maanden al, komt de gemeente in actie. Ze sturen iemand om geluid te meten. Maakt niet uit waar dat gebeurt als het maar kort is, iets van 3 minuten moet genoeg zijn, verwissel even de metingen van de ene bron met die van een andere waardoor het resultaat is dat er aan de normen wordt voldaan en dat de volksgezondheid op geen enkel moment in het geding is geweest. Dat zet de brave geluidsmeter dan in zijn rapport en wijst je handhavingsverzoek af. Omdat de brave geluidsmeter dat niet mag, dat afwijzen, daar heeft hij geen mandaat toe, doet de Gemeente dat nog even met een nette brief over, denk ik want ik kan die brief niet vinden. Dus iedereen blij behalve jij.

Lokworstencommissie
De uitslag bevalt je niet en dus maar weer mailtjes en brieven gestuurd waar natuurlijk ook antwoord op komt. Daar ben je ook niet blij mee en dan zit je opeens in het klachtencommissietraject en er komt een hoorzitting. Een klachtencommissie is overigens een groep mensen die in elk geval op papier onafhankelijk zouden zijn, die betaald worden door de gemeente en een advies aan de gemeente verstrekken waar de gemeente vervolgensde prullebak mee vult. Op een goede dag wordt je door de gemeente gebeld die zegt dat de hoorzitting niet doorgaat maar dat ze graag met jou en de burgemeester op een later tijdstip een gesprek willen hebben waarin je een aanbod zal worden gedaan dat je niet kunt afwijzen. Jij laat ze weten dat je daar geen zin in hebt maar ze maken je nieuwsgierig met een Lokworst en je hebt best zin in gratis koffie. Door die Lokworst ben je die hele hoorzitting met afzegging en al vergeten. Dan krijg je een brief van de commissie waarin staat dat jij samen en in onderling goed overleg met de gemeente hebt besloten dat de hoorzitting niet door moet gaan. Dat is gek denk je en je vraagt de commissie hoe dat allemaal is gegaan en wanneer er dan samen met mij iets is besloten. Je krijgt een brief waarin staat dat er ‘onmiddellijk na uw gesprek met de gemeente door de gemeente is afgezegd’. Goh, denk je dan, zat die commissie erbij dan toen de gemeente mij belde? Hoe weten ze anders dat er onmiddellijk na mijn gesprek met de gemeente werd gebeld om af te zeggen?

Maar wel voor Volk en Vaderland
Je piekert je hoofd suf over hoe dat ook weer heet als er wat slordig en in overleg met anderen in de overheid en aanverwanten wordt omgegaan met de rechten en belangen van de burger. Als er gegevens die indien juist gebruikt recht zouden doen en nu omdat ze verwisselt worden en dus misbruikt de rechten en belangen van de burger schaden. Dat je de rechten en belangen van de burger ernstig schaadt door eenzijdig en onder valse voorwendsels zijn hoorzitting te torpederen. Is dat ambtsmisbruik als er misschien ook een burgemeester in het spel is? Of machtsmisbruik? Fraude kan ook nog. Maar ja, aan de andere kant staat de handelswijze keurig beschreven in het Handboek Zeurburger dat door de hele overheid heen gebruikt wordt.

GeenGeert
Kom mensen, geef mij even wat tips want de Politie Wijchen is heel secuur met hun aangiftewaardigheid. Je moet minstens met wat wetsartikelen, feiten en omstandigheden aan komen zetten om aangifte te kunnen doen. Nee, ze hebben geen voorgedrukte aangifteformulieren, dat is alleen voor tegen Wilders..

Deel dit: