Helaas kunnen we u niet van dienst zijn vanwege de kantooruren

Helaas, zei de meneer van de Meldkamer van Standvast Wonen, helaas, voor geluidshinder kunnen wij u niet helpen, wij komen alleen in actie bij calamiteiten zoals bij inbraak of een gesprongen waterleiding, voor geluidshinder moet u echt naar kantoor bellen. Maar dat doe ik nu toch zei ik bijdehanterig, je hoort mij toch bellen? Nee zei de man, gewoon tijdens de kantooruren.

Luisteraars lokken
Het gebeurde al enige tijd geleden in daarna heb ik nog wel eens een mailtje gestuurd met het verzoek om nu eindelijk zelf eens te komen luisteren. Zo om een uur of 4 ’s morgens als de vogeltjes aan het fluiten zijn en het is heel gezond, dat vroege opstaan, probeerde ik telkens iemand te lokken. Maar nee, zoals een weerbarstige telefoniste van de woningbouw een beetje lacherig over zoveel onbenul, tegen mij zei: Nee meneer, wij zijn gehouden aan de kantooruren.

Razend enthousiast
Een tijd geleden heb ik weer eens gemeld dat ze nu ook overdag zouden kunnen komen luisteren. Een enthousiaste medewerker stuurde een juichend mailtje terug dat hij, nu het overdag ook kon, heel graag zou willen komen luisteren. Ik schreef dus een mailtje terug dat hij van harte welkom was, de koffie klaar stond en de beste tijd, omdat het overdag moest, dan tussen zus en zo was. Nooit meer iets van gehoord.

Antoinette
Zou het staand beleid zijn bij de Gemeentelijke Diensten en Standvast Wonen om belangstellend te knikken en alles op te schrijven om vervolgens niks te doen? Dan zouden er toch bestuurders moeten zijn die dit beleid hebben ingevoerd. Wie zijn dat? En van welke politieke kleur of partij? Want ik kan mij niet voorstellen dat er op een dag een ambtenaar of een aankomend luisteraar van Standvast wakker worden die besluiten om vanaf vandaag al die zeurmensen het bos in te sturen. Wel een mooi luiterend gezicht trekken natuurlijk, maar voor de rest, boeien. Misschien wordt het tijd voor een lawine aan verontruste mailtjes aan de gemeentelijke en landelijke politiek. En aan de media natuurlijk. Antoinette van Radar zou het ze wel vragen, denk ik: waarom gaat u niet luisteren naar die herrie als er wat te horen valt?

Deel dit:

One Reply to “Helaas kunnen we u niet van dienst zijn vanwege de kantooruren”

Comments are closed.