Helse geluiden die gewoon je deur intrappen en binnenkomen

Zou je bescherming van de overheid mogen verwachten als er in het holst van de nacht een paar lui bij je naar binnen stappen en een meegebrachte centrifuge aanzetten?

Slaapremmers
Zou je bescherming van de overheid mogen verwachten als er in het holst van de nacht een paar lui bij je naar binnen stappen en een meegebrachte centrifuge aanzetten? Gewoon naast je bed en dat ding blijft maar draaien? En dat ze dan met z’n allen computerspelletjes gaan spelen? Met maar 1 of 2 vibrerende tonen, de hele nacht lang? En dat jij dan ‘flikker op’ zegt maar dat ze gewoon blijven zitten?

Goede raad
Of zou de overheid dan, als jij 112 belt, zeggen ‘sorrie maar daar komen we niet voor want dit is meer iets voor uw huisbaas’? En dat jou huisbaas dan zegt: ‘(u lijkt wel een beetje de weg kwijt te zijn en daar wordt hier al heel veel over gelachen want iedereen weet toch dat) wij ons aan de kantoortijden moeten houden dus wij adviseren u om contact met uw huisarts of de GGD op te nemen’?

Strak lijf
En als je dan als brave en gehoorzame burger naar de huisarts gaat die een APK laat doen bij de KNO-arts waaruit blijkt dat je het gehoor hebt van een jonge god met een strak lijf en dat je de vragen van de GGD over je neukgeluiden naar eer en geweten beantwoord hebt, gaan de verhuurder en de Gemeente dan sorriebrieven schrijven, gooien ze as over hun hoofd en rukken met man en macht uit om die geluidshinderende centrifugehooligans je hut uit te rammen?

Bulderbaan
Of kijken ze elkaar bulderend van de lach aan en zegt de ene tegen de ander dat ie nog nooit zo’n onzin heeft gehoord en dat de ander dan zegt dat iedereen toch weet dat het onmogelijk is om de bron van de centrifugespelers op te sporen en dat die klagers alles maar bij elkaar fantaseren om aandacht te krijgen en dat ze maar eens flink van bil moeten gaan dan stopt die hysterie wel ?

JankburgerT
En als jij dan gaat klikken bij de Gemeente dat die vervelende huisbaas die nog ergere centrifugelui er niet uit wil schoppen, luistert die Gemeente dan naar jouw gejank en zorgt ervoor dat jij een huisje krijgt aan de rand van de stad met hooguit het geluid van een eenzame kraai, een toom kippen en een kabbelend beekje in de buurt? En jagen ze dan die huurbaas met pek en veren de stad uit?

WC-Eend
Of zegt die Gemeente dan dat je geen puntje op de ie van je zeurbrief hebt gezet en ze dus jammer genoeg en helaas de beslissingstermijn op dat gejank met 14 jaar moeten verlengen?

De goede inzenders maken kans op oordopjes.