Herrie maken met een muziekinstallatie wél en met een mechanische ventilatie is geen geluidsoverlast?

Ik lees nooit dat de volledige directie van een gasverdeelstation op 5 kilometer afstand van je woning is opgepakt omdat die installatie zodanige trillingen in je woning veroorzaakt dat de glazen de kast uit rammelen. Maar wel over iemand die argeloos midden in de nacht op z’n gitaar zat te jengelen en dus door een bataljon ME-ers in de dwangbuis werd afgevoerd.

Groene knollen voor citroenenland
Groengenoemde energiecentrales die ’s nachts als een speer hun kwantum afvalhout opstoken om hun Groenestroometiket veilig te stellen en daarbij laagfrequent geluid veroorzaken waardoor jij in je bedje ligt te daveren, worden met rust gelaten. Ook lees ik nooit dat er iemand is opgepakt wegens het veroorzaken van geluidsoverlast door het in werking hebben van een ratelende verwarming of een afzuigkap. De muziekliefhebbers die hun installatie even willen uitproberen zijn gek genoeg wél het haasje.

Naar Siberië
Bij concerten die uitgevoerd worden door de geluidsinstallatie van muziekliefhebbers staat na een simpel telefoontje de hele ME binnen 2 minuten met blaffende honden, zwaailichten, schijnwerpers en sirenes op de stoep van de argeloze genieter. Veroordelingen tot wel 18 jaar zijn geen uitzondering. En als het ook maar een beetje op blafmuziek  lijkt, dwarrelt er ook nog een boete van € 2.250 op de mat. Ik geef toe dat zoiets niet iedere dag gebeurt maar een simpel geluidsoverlastje levert toch een bezoek van oom agent op en een boete van € 140.- .

Boskabouters
Probeer oom agent maar eens uit te nodigen als je horendol wordt van de krijsende geluiden van de centrale afzuiginstallatie van je buren. Dan wordt er gezegd dat ze jammer genoeg niet komen want er is geen opzet in het spel of het is in ieder geval een klus voor de huurbaas of dat je het maar met de eigenaar van de installatie moet uitzoeken. Is dat dan geen opzet, als alle belangenverstrengelden weten dat die hinderlijke geluiden door hun installaties of die van hun vriendjes worden veroorzaakt? Laten ze de toestand niet wetend en al voortduren? Hebben ze geen medewerkers die van de hoed en de rand weten en dus medeplichtig zijn? En hebben de verstrengelden vanwege hun belangen geen dagtaak aan het zich van het lijf houden van verneukte huurders en het bos in te sturen burgers?

Misschien kunnen de nachtelijke muziekliefhebbers hier wat mee doen als er weer eens politie aan de deur staat. Ze zouden dan kunnen zeggen dat ze het wel met de eigenaar van de installatie zullen oplossen omdat er geen opzet in het spel was en draaien de zaak nog een tandje hoger.

Deel dit: