Hersenbeschadiging door geluidshinder

Kankerherrie
Aanhoudende geluidshinder is er de oorzaak van dat de haarcellen in je oren en de corresponderende cellen in je hersenen worden aangetast. En als ze aangetast worden is er een grote kans op de groei van een hersentumor. Dat zeg ik al jaren en nu is het ook officieel.

De Heilige Vogelversnipperaars
“Binnen vier maanden kunnen er al lichamelijke afwijken ontstaan door het niet-hoorbare geluid van windmolens. Duizenden inwoners in de Kanaalstreek lopen dan een groot gezondheidsrisico, dat is de conclusie getrokken door de Spaanse professor Mariana Alves-Pereira. Het laagfrequente geluid van windturbines zou de cellen aantasten, waardoor mensen klachten kunnen krijgen.” Bronnen: RTV Stadskanaal . Langdurige blootstelling aan geluid van windmolens dus.

Met hier en daar wat kanker
Maar ook laagfrequent geluid dat veroorzaakt wordt door machines en installaties in de verre omgeving kunnen hersenbeschadigingen en kanker veroorzaken. En vooral de geluiden en trillingen die door de mechanische ventilatie en andere technische vooruitgangen op het eigen perceel staan te loeien en te knersen. Die worden vaak vergeten of onder de categorie LFG gezet. Want aan het LFG, het laagfrequent geluid, daar kan echt helemaal niemand iets aan doen en ook is de bron nooit op te sporen zodat de daders gelukkig op het kerkhof liggen en niet in de media voor hondelul kunnen worden uitgemaakt.

Gestoomde kankerpatiënt
Zelfs als je ze niet bewust hoort, zoals tijdens de korte momenten dat je door slaapgebrek totaal van de wereld af in een soort coma valt. Waarin je dan droomt dat je straaljagerpiloot zonder oordoppen bent. Zelfs dan wordt je al dromend en vliegend klaar gestoomd voor de bestraling en de chemotherapie.

Bronnen:
RTV Stadskanaal
Buren van Lage Weide

Deel dit: