Het Orgelhuis Mijn Logboek 30-10-2013

Telefoontje van de heer W. van Standvast Wonen. Over mijn vraag of er asbest in hun binnenspouwbladen zit. Hij vond het kennelijk belangrijk om te weten of het aan de buitenkant zat. Verwezen naar de Bouwaanvraag waar dit uitvoerig in de bestekomschrijving staat beschreven. Op mijn gebluf dat ik alles van de bouw afwist na 40 jaar met de poten in de modder staan blufte hij terug dat hij een cursus asbestverwijderen voor beginners bij het ROC had gevolgd. Die cursus duurt 4 dagdelen van 2 uur. Zeker weten doe ik het niet want de telefoon stoorde nogal omdat het opnemen van het gesprek  niet erg lukte.

De heer W. steekt vervolgens een tirade af over mijn negatieve gedrag naar hun toe terwijl ze van mij houden en alles hebben gedaan om mij gelukkig te maken. Of woorden van gelijke strekking. Het was dan ook onduidelijk wanneer het over de asbestzaak ging en wanneer over de geluidshinderzaak. Bovendien, zo zei de heer W. was Standvast Wonen toevallig bezig met een grootscheepse actie om hun hele woningbezit op asbest te inventariseren waarbij ze 10% toevalstrefferssonderingen gingen doen.

Ik applaudiseerde luid want dat is een geliefd leerstuk uit de politieke statitiek en daar hou ik toevallig van, om daar ruzie over te gaan maken. Er wordt dus in 10% van de woningen gemeten, met zo’n snuffelapparaat, of er op het moment van snuffelen geen grenswaarde wordt overschreden. Meneer W. als u dit leest en het klopt niet dan gelieve u even te melden. Want u had al vastgesteld dat ik moeite had met luisteren en alleen mijn eigen spinsels aanbad.

En wat denk je, beste bewoner van de Muntenbuurt in Nijmegen, die ons alleen maar wil zieken en stenen zoekt op laag water om in de rustig slapende vijver van onze huurders te gooien, zei de heer W. veelbelovend? U valt vol in de prijzen! U hoort toevallig bij de buurten die we het eerste binnen nu en een half jaar gaan aanpakken. Dat beloven we met de hand op ons hart en dit keer doen we het echt. Ja en dat niet alleen, U hebt ook nog gewonnen dat als u daarop staat wij nu onmiddellijk naar u toe komen om uw, onze woning op asbest te controleren. Oh ja, er wordt een geluidskastje door de firma P. bij u neergezet. Zodat we kunnen aantonen dat u met uw verzonnen klachten in een dwangbuis thuishoort. Zoiets dacht ie volgens mij.

Al met al een boeiend gesprek en met dezelfde waarde als een aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden. Aan het eind weet je niet meer waar het over ging. Ik wacht met spanning de beloofde schriftelijke bevestiging van de heer W. af of er nu wel of geen asbest in hun product zit. In de tussentijd ga ik een waarschuwend artikel schrijven en alvast wat buren van mijn bevindingen in kennis stellen. Overigens heb ik van de Gemeente Nijmegen op deze vraag nog geen antwoord gehad ondanks mijn herinneringsmail.

Deel dit: