Het Orgelhuis

Vele lezers vroegen zich al af hoe ze zich Het Orgelhuis moesten voorstellen. Sommige dachten dat het een bouwval met heroinespuiten was en anderen stelden zich zo’n kast met oprijlaan voor. Onbekend maakt onbemind en je krijgt de gekste verhalen. Dus hier is Het Orgelhuis!

De fietsen die je op de foto ziet, staan er al zo lang als ik daar woon. Volgens mij zijn ze van niemand meer. Dus als je een fiets zoekt. Maar het kan ook een nieuw soort buurtkunstwerk zijn. Dat rondje, dat witte, op mijn balkon is een ruis-CD, die mij door de GGD werd geadviseerd om geluidshinder vanuit Het Orgelhuis te voorkomen.

Het Orgelhuis en zijn Scheppers
Over de bouw van Het Orgelhuis zijn al meerdere artikelen geschreven. Hele handleidingen zijn tot stand gekomen door bouwtechnische theoriën en handvaardige praktijken samen te voegen. Want zonder tips en trucs van de praktische bouwvakker kom je er niet. Dan zou je zomaar een heel gewone woning tot resultaat kunnen krijgen waarin het zonder geluid niet te harden is. Al die stilte, dag in nacht uit, je moet er als muziekliefhebber niet aan denken.

Geluidseffecten te koop
Het is niet eenvoudig om een woning in een Orgelhuis te pakken te krijgen. Maar gelukkig komt er af en toe een vrij. Die worden dan niet meer verhuurd maar ze worden nog uitsluitend, volgens de geruchten, verkocht. Waarschijnlijk kom je alleen in aanmerking als je een aantoonbare geschiedenis als muziekliefhebber hebt. Zoals de woning boven mij, op de foto is dat dus op de 1e verdieping met die gordijnloze ramen, die staat nu te koop. Mijn buurman, die daar woonde en ook muziekliefhebber was, moest jammer genoeg verhuizen. Hij hoorde de bassen iets minder goed dan ik, maar daarvoor had hij veel plezier aan de hoge tonen.

Zingend en prijzend
De woning staat nu al een tijd bij een makelaar te koop. Die schrijft jammer genoeg niks over de unieke kans voor een muziekliefhebber om nu eindelijk eens een woning in een Orgelhuis te kunnen kopen. Gelukkig staat er ook niks over de asbest in de gevels, de meterkast en nog zo wat plekken, want dat heeft niks met muziek te maken. Die makelaar schrijft in zijn advertentie jammer genoeg ook dat het om gemetselde gevels gaat. Hij bedoelt dan natuurlijk de buitenste helft want de binnenste helft is van 3 millimeter Internit met wat latjes. Dat werd zo gedaan om leuke geluidseffecten van buiten door te laten. Mocht de woning verkocht zijn, dan geen nood want hier om de hoek staat nog wel iets van hetzelfde. Anders mail mij maar even, dan loop ik wel even door de buurt.

 

(deze pagina wordt nog hier en daar aangepast)