Ik wil mijn oude geluidshinder terug

Sinds een paar maanden is de intensiteit waarmee mijn oren gepijnigd worden flink toegenomen. Dat komt door de leegstaande woning boven mij, dacht ik. En dat zal voor een deel wel kloppen. Een lege woning zorgt voor een hoop galmeffect en werkt dus als een soort versterker voor fluitende en brommende technische installaties hier op het perceel. Maar dat is niet alles.

Van verschillende kanten krijg ik nu informatie dat er vanaf september of zo, toen de geluidshinder een tandje of vier harder werd gezet, veel mensen last van deze herrie kregen. Herrie die kennelijk veroorzaakt wordt doordat er nieuwe of grotere machines, pompen, installaties, fabrieken ergens in de omgeving zijn opgestart. Of dat er windmolens staan te vogelversnipperen, dat kan er ook nog wel bij.

Die dus allemaal, ondanks de eerdere klachten van LFG-slachtoffers, gewoon een vergunning van de Gemeente Nijmegen of hun zusjes in de ommelanden hebben gekregen zodat de speciaal getrainde dove handhavers weer tegen de machteloos om zich heen zeurende burger kan zeggen dat ie niks hoort, het tussen uw oren zit en of je al contact op hebt genomen met de huisarts.

Ik wil mijn oude geluidshinder terug, waarbij ik alleen maar hoefde te zeuren tegen Standvast Wonen. Nu heb ik er de Gemeente, de Provincie, Het Rijk en weet ik veel wie er in de toekomst nog opduikt, bij gekregen.

Deel dit: