Ik zoek een vriendin om te luisteren

En opeens wist ik het. Je kunt in plaats van te verhuizen en er dan achter komen dat je nieuwe woning net zo’n Orgelhuis is dan je huidige ook een vriendin, of een paar, op proef nemen. Een briefje op dat prikbord bij de supermarkt moet het wel doen, denk ik. Geen moeilijke tekst met dat je nu klaar bent voor een nieuwe uitdaging of dat je hart hunkert naar een verse prinses. Nee, gewoon iets van: ‘gevoelige man met luisterend oor zoekt vriendin met stille woning’. Nee, ‘des te stiller des te meer kans’ zou ik er niet op zetten.

De afspraakjes maak je natuurlijk wel bij haar thuis zodat je goed kunt luisteren wat voor vlees je in de kuip hebt. Vooral tijdens de gesprekken met dat glaasje wijn moet je vaak zeggen dat ze even stil moet zijn omdat je denkt dat je wat hoort.  Vraag in ieder geval of je in de kelder mag kijken omdat je dol bent op keldertrappen.  En weer luisteren. En als ze begint te ratelen over die prachtige wijn die hier in de kelder ligt opgeslagen, wachtend op een kenner, snoer haar dan onmiddellijk de mond met een langdurige tongpartij, en luister ondertussen of je LFG hoort. Probeer zo vaak als mogelijk bij je nieuwe prinses de koffer in te duiken en laat haar vooral haar mond houden. En niet van dat gekreun en gegrom. Zeg maar dat je daar impotent van wordt. Dat helpt altijd en kun je weer doorgaan met luisteren.

Om geen tijd te verliezen kun je het beste maar wat meer vriendinnen tegelijkertijd beluisteren zodat je die met de stilste woning als winnares kunt verrassen als je met je koffer bij haar voor de deur staat. Nou ja, dat gelijkertijd is misschien niet het goede woord. Ik bedoel eigenlijk, de ene dag deze en de andere dag die. Hoewel, je weet nooit hoe het loopt met dat geluister.

PS
De buurvrouw geeft ons weinig kans. Ze heeft dan wel geen stille woning maar ze moet er niet aan denken dat er een stille vent de helft van haar dekbed pikt en ondertussen haar neus dicht knijpt vanwege haar leuke snurkjes. Mijn antwoord dat ze daar al heel lang geleden het kussen voor hebben uitgevonden om definitief rust te hebben, wil er ook niet in. We piekeren door.

Deel dit:

2 Replies to “Ik zoek een vriendin om te luisteren”

  1. Ja, Marietje, dat mag. Maar bedenk dat het doel van de operatie is om geen last meer te hebben van geluidshinder want anders had je wel in je eigen Orgelwoning kunnen blijven zitten. Dus luister in het begin van jullie ontmoetingen altijd eerst of hij of zij geen rare geluiden maakt. Een scheetje of kuchje is tot daar aan toe maar pas op bij zoemende pacemakers of het geknars van tanden.

Comments are closed.