Komen er echt asielzoekers in het gebouw van Sint Jozef in Wijchen?

Ergens hoorde ik dat het geluidshinderbedrijf van de ZZG Zorgroep, de Sint Jozef in Wijchen dat voor 90% verantwoordelijk is voor mijn slaapdeprivatie, waardoor ik op termijn opgezadeld zal zijn met heel enge ziektes, niet gesloopt wordt maar aan een andere partij wordt verkocht.

Kraakjongeren
De geruchtenstroom loopt op volle toeren en vooral sinds de dorpspartij Kernachtig Wijchen het er met de ZZG Zorggroep, de eigenaar van Sint Jozef, toch nog even over wilde hebben  wordt er druk gespeculeerd. Zo zouden er jongeren in komen wonen werd er in de wandelgangen verteld. Welke jongeren vraag je dan want dat is wel een hele omschakeling, van oude knarren naar jonge kinderen. Wordt het iets waar werkende ouders hun vervelende kinderen kunnen afgeven voor een echte opvoeding, een nieuw soort opvoedingsgesticht? Maar niemand die het weet. Misschien is er niks aan de hand en zijn die jongeren van de roddel gewoon krakers waar nu al afspraken mee worden gemaakt.

Rekenwonders
De geruchten ontstaan natuurlijk niet zomaar. Ergens kon je op een kaart je woonplaats intikken en dan werd je precies verteld hoeveel asielzoekers jouw gemeente nog dit jaar moest huisvesten. Zo waren er dat voor Nijmegen bijvoorbeeld 279 en voor Wijchen 68 asielzoekers die een woning moesten hebben. Tsja, in Wijchen kunnen ze echt wel een beetje rekenen dus al heel gauw rolde de Sint Jozef uit de mand waar precies die 68 woonplekken vrij komen.

Bubbelbad
Nu moeten alle asielzoekerswoningen aan de eisen van de asielzoekers voldoen dus er zal flink verbouwd moeten worden. Behalve de kapel want die is laatst nog verbouwd. De asielzoekers zullen daar best een leuke bestemming aan geven. Het Rijk betaald dat allemaal toch dus dan hoop ik dat er ook van die nieuwe en geluidloze afzuigkappen, koelmachines en bubbelbaden bij zitten zodat ik en mijn buren dan weer eens normaal kunnen slapen.

Deel dit:

Comments are closed.