Leegstaande kantoortoren oorzaak van geluidshinder

Speurend naar de bronnen en oorzaken van hinderlijke geluiden die de mensheid geselen verbaas ik mijzelf, als jonge onderzoeker, wel eens met opzienbarende vondsten. Hier is er weer eentje.

Bromtol te huur
De woning boven mij staat al een paar maanden leeg. Misschien wil niemand er meer in wonen omdat iedereen hier nu wel gelezen zal hebben dat je dan in Het Orgelhuis komt te zitten. Met bijpassende geluidshinder, slapeloosheid, kapotte trilhaartjes in je oren en vernielde corresponderende cellen in je hersenen en Alzheimer op het eind. Maar misschien staat de woning gewoon te koop. En wie koopt er nu een woning met gratis geluidshinder en asbestplaten in de spouw? En dan nog gebouwd in de traditionele kartonbouw? Maar dat terzijde.

Vochtvreetmachine
Vanaf het moment dat de woning boven mij leeg staat is de intensiteit van de geluidshinder sterk toegenomen. Eerst dacht ik dat er een nieuwe vloer in was gestort en dat ze er een vochtvreetmachine, een condensor, in hadden gezet. Die maken ook zo’n leuk geluid. Vervolgens gaf ik de schuld aan de klepraampjes die open stonden in combinatie met een thermostaat op 25 graden en de winter in aantocht. En toen pas dacht ik aan resonantie in kale open ruimtes door betonnen wanden, vloeren en plafonds. En dat dreunt mijn woning binnen door de geluidslekken in de gevel. Geen gewone lekken maar gewoon compleet open spleten en voegen waar het geluid doorheen brult. Ik vond het maar een gek idee van mijzelf, ik vergat de hele theorie en als een echte burger sliep ik weer in. En toen las ik een stukje over een leegstaande kniktoren bij de Philips  en bedacht dat er inderdaad wel een hele hoop herrie uit die richting vandaan komt.

Deel dit: