Leegstaande woningen versterken het muziekbeleven

In de stapelbouw zoals bij flatgebouwen kan het gebeuren dat er een woning naast, boven of onder jou leeg komt te staan. Boven mij staat er een woning leeg en het valt me op dat de muziekbeleving die ik in de nachtelijke uren in Het Orgelhuis beleef vanaf het moment dat de buur de zaak leeghaalde met een factor twee of meer is toegenomen.

De hele woning waarin de betonnen wanden en de gelukkig ongeisoleerde binnenwandjes als een soort ingewikkelde klankkast functioneren heeft nu vrij spel. De flierende fluiten van Vivaldi die door de centrale afzuiginstallatie worden opgewekt zijn nog zuiverder van toon geworden. Ook de doffe dreunen van de pauken en bassen van Bach zorgen nu nog meer voor een lekker bivakmutsenweer.

Op internet kon ik niets vinden over het mogelijke meergenot van nachtelijke concerten door ondersteuning van leegstaande kamers en woningen. Het zou goed zijn om daar van de kant van de overheid regels en wetten voor te bedenken. Zou het niet fijn zijn om nog meer van je lievelingsmuziek te kunnen genieten doordat de woningen om je heen allemaal leeg staan?