Mijn Orgelhuis

Tijd om even een samenvatting te maken van mijn wederwaardigheden met Het Orgelhuis. Ik heb een appartementje op de begane grond gehuurd van woningstichting Standvast Wonen in Nijmegen. Mijn verhaal is ongeveer hetzelfde als de verhalen die ik overal op het internet tegenkom. Lichte of zware bromtonen die gedurende de nacht sterker worden. Ik hoor bovendien ook nog hoge rinkelende metaalachtige tonen alsof er een blad met aluminium bekers razendsnel tegen elkaar staan te rammelen.

Kippenhok
Dit wordt mogelijk veroorzaakt door de luchtkanalen van de mechanische ventilatie en de verwarming van alle bovengelegen woningen, die door de werking van de installatie maar vooral door een toename van LFG extra aan het vibreren slaan. Een en ander wordt nog versterkt door de ongeisoleerde kippenhokwandjes van 2 plaatje gipskarton op een houten regelwerk waar alleen lucht in zit. Dus dat wil wel resoneren.

Paard in de hal
Die luchtkanalen van zeer dun blik zitten in een open leidingschacht die loopt vanaf de kruipruimte tot aan de metalen schoorsteen. Van de techniek van het isoleren tegen geluid hebben ze nog nooit gehoord. Er werd tot mijn verbazing wegens een 3 jaar oude en bijna vergeten klacht aan de buitenkant van de schacht een extra plaatje gipskarton en een paar centimeter schuim aangebracht. Met als resultaat dat ik nu helemaal horendol wordt van de herrie. Die klacht had te maken met geluid van een paard dat in mijn halletje in een zinken teil staat te pissen als er iemand boven het toilet doortrekt of de douche aanzet. Ook het gebrom en gerinkel is heel veel sterker geworden.

Coma
Mijn slaapritme is volledig verstoord. Meestal kom ik van ellende maar weer ergens tussen 2 en 6 uur in de nacht mijn bed uit omdat de herrie niet meer te harden is. Als ik al eens een paar uur doorslaap is dat op basis van oververmoeidheid. Ik lig dan kennelijk volledig in coma. Omdat ik gepensioneerd ben en geen verplichte werktijden heb, kan ik af en toe overdag even een tukje op de bank doen om bij te slapen. Dat lukt niet altijd omdat er ook overdag vaak gebromd en gepiept wordt. Op rustige momenten probeer ik dus snel een dutje te doen. Zo ongeveer als een soldaat in de loopgraven die weet dat er over een paar uur weer de herrie van een beschieting begint. Gelukkig kan ik bij mijn familie af en toe even een slaapkuur doen om bij te komen van de rest van mijn tijd waarin ik als een zombie loop te tollen van de slaap.

Vingers in de oren en lalalala zingen
Opvallend is dat er nog nooit iemand is komen luisteren op momenten dat er iets te horen valt. De woningstichting, de GGD, de Gemeentelijke Omgevings Dienst, ze verschuilen zich allemaal achter het domme argument dat ze aan hun kantooruren zijn gebonden. Mijn verzoek, ten einde raad, om dan mee te werken aan een verhuizing werd door de woningstichting in eerste instantie gehonoreerd. Er zou iemand met mij komen praten over de verhuizing en waar Standvast Wonen mij mee zou kunnen ondersteunen. Er kwam echter iemand anders die kennelijk de gewijzigde opdracht had om een geluidsopnamekastje van Peutz te laten plaatsen waarvan bekend is dat er nog nooit LFG of wat voor geluid dan ook dat boven De Norm uitkwam ten gunste van de klager is vastgesteld.

Strafklacht
Inmiddels heb ik bij de Politie Nijmegen aangifte gedaan tegen een of meerdere overheden, instanties of bedrijven en daaraan gerelateerde personen die direct of indirect betrokken zijn bij het al dan niet opzettelijk toebrengen van geestelijk en/of lichamelijk letsel door geluid en de aanwezigheid van asbesthoudende materialen bij of aan mij of een deel daarvan[en zo gaat het nog even door]. Voor de etikettering van het delict heb ik Art. 174 WvS aangekaart want daar staat zelfs levenslang op. We houden jullie op de hoogte.

Deel dit: