Na de Wijchense Gevelconcerten snerpt Sint Jozef nog een flinke deun

De Gevelconcerten in Wijchen waren weer een groot succes. Ondanks de hitte hebben ruim 100 artiesten hun kunsten laten horen. Daarna dacht Sint Jozef het nog beter te kunnen en bleef de hele nacht oefenen.

Dit is een van de mooiste opnames van de geluidshinderende orgelpijpmuziek van Sint Jozef in Wijchen. Deze opname is gemaakt in de nacht na het Gevelconcert dat elk jaar in Wijchen wordt gehouden, waaraan 100 artiesten meedoen en dat bij lange het geluidsniveau en de hinder van deze Orenzorginstelling niet bereikt.

Als je de suisgeluiden wegdenkt is het net of er een tiental droog gedraaide circelzagen staan te snerpen. Of een oude vergeten sirene van vlak na de oorlog. Zou best kunnen, vooral als je het laatste fragment hoort waarin het gesnerp ‘uitloopt’. Je hoort vooral in het laatste fragment het hoge gesnerp goed boven het altijd storende en dempende suisgeluid uitkomen.

Deze opname is overigens wel héél representatief voor de geluiden waar ik bij de Gemeente Wijchen al bijna 1 jaar over klaag en waar ze tot dusver geen fluit aan hebben gedaan. Ja, ze hebben de ODRN 3 minuten laten meten en omdat de norm werd overschreden mijn klacht afgewezen. Precies, dat vond ik ook raar. Maar ja, echt overheid!

 

Deel dit: