Nachtconcert – 5 op 6 februari 2014

Af en toe zal ik hier wat mededelingen doen over de nachtelijke concerten die ik in dit Orgelhuis beleef.  De stukjes worden in een bui van tollende slaperigheid geschreven.

Zinkachtig gekrijs
Ondanks de voortdurende donkere dreun van de altijd maar doordraaiende droogtrommel, ergens in de buurt, en het zachte helle en zinkachtige gekrijs van een kapot en schurend lager van een ventilator, of iets anders dat staat te draaien en speciaal is ontworpen om mij met geluidshinder te martelen, toch om 22.00 uur in slaap kunnen komen. Oordopjes hielpen niet en ik was te moe om een prop watjes uit te proberen.

Enge ziektes
Toch mooi van de natuur die er voor zorgt dat je ondanks de martelende herrie toch in slaap valt omdat anders al je systemen zouden kunnen uitvallen. Maar de schade aan de haarcelletjes in je oren en de massale sterfte van de hersencellen door geluidshinder gaat gewoon door. Ook als je het niet bewust meer hoort. Net als het volslibben van je hersenen door slapeloosheid gaat gewoon door. Omdat het stofwisselingsafval alleen tijdens een goede slaap kan worden opgeruimd en daar krijg je later Alzheimer door. En nog een paar andere enge ziektes.

Leopard tank met kapot lager
Rond 0.30 werd ik wakker van een enorme droogtrommel of centrifuge. Of er een Leopard tank volgas naast mijn bed stond te blazen. Met daarbovenop de onvermijdelijke fluitende piep van een hel zinken vibrerend rioolgeluid. Ik denk dat ik al een tijdje in mijn slaap tegen het wakker worden door die teringherrie heb liggen vechten. Dus omstreeks 0.15 uur moet het zijn begonnen. Om 1.15 uur neemt de herrie af en ik hoor alleen nog maar de gewone altijd maar doordraaiende droogtrommel met bovenliggend gekrijs.

Stopknop
Met dank aan de mensen die de stopknop hebben ingedrukt van al die turbines waarvoor de Gemeente Nijmegen vergunningen heeft afgegeven.

Truste
Ik ga het maar weer proberen.

Update:
Rond 5 uur brak de pleuris weer uit tot ongeveer 9 uur. Er volgde rond 11 uur nog een flinke oprisping.  Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten.

Deel dit: