Nachtconcert – 6 op 7 januari 2014

Af en toe zal ik hier wat mededelingen doen over de nachtelijke concerten die ik in dit Orgelhuis beleef.  De stukjes worden in een bui van tollende slaperigheid geschreven. Veel werk is het niet want het is praktisch iedere nacht hetzelfde liedje. dus wat ik nu doe is even de tijden veranderen en ik heb weer een vers stukje!

Snerpend gekrijs
Ondanks de voortdurende donkere dreun van de altijd maar doordraaiende droogtrommel, ergens in de buurt, en het zachte helle en zinkachtige gekrijs van een kapot en schurend lager van een ventilator, of iets anders dat staat te draaien en speciaal is ontworpen om mij met geluidshinder te martelen, toch om 21.00 uur in slaap kunnen komen. Oordopjes hielpen niet en ik was te moe om een prop watjes uit te proberen.

Droogtrommel met kapot lager
Rond 1.45 werd ik wakker van een enorme droogtrommel of centrifuge met een kapot lager. Met daar bovenop de onvermijdelijke fluitende piep van de vibrerende ventilator van een reusachtige laptop of PC. Ik denk dat ik al een tijdje in mijn slaap tegen het wakker worden door die teringherrie heb liggen vechten. Dus omstreeks 1.15 uur moet het zijn begonnen. Om 3.45 uur neemt de herrie iets af. Maar misschien komt dat doordat ik toch maar een paar watjes in mijn oren heb gestopt die iets lijken te dempen. De hoge tonen dan. De brom blijft even sterk.

Dank aan iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt
Met dank aan de mensen die deze herrie hebben mogelijk gemaakt. In het bijzonder mag ik de politiek, de beleidsmakers, de ambtenaren van de omgevings- en geluidsdiensten van de Gemeente Nijmegen, die al die vergunningen om herrie te maken en burgers te martelen danwel delen van hun hersenen te vermoorden en ze ook nog op termijn enge ziektes te bezorgen, hebben afgegeven danwel gepromoot. En natuurlijk vooral de lieverds van Standvast Wonen, die alles in het werk hebben gesteld om naar mijn klachten te komen luisteren op tijden dat er niks te luisteren viel – tijdens kantooruren, dat dan weer wel – mag ik hierbij hartelijk danken. Zonder hun tomeloze inzet was dit alles niet mogelijk geweest.

Dit keer geen Truste
Ik ga het nog niet proberen omdat de herrie nog te hard staat. Misschien straks.

Update:
Nog geen update, die komt beslist later nog wel.