Overheidsrichtlijn Handhaving Zeurburgers

Waarde Collega’s en andere medestanders,

Wij van de Overheid weten donders goed dat we al tientallen zo niet honderden jaren vergunningen afgeven om de burgers te kwellen en te martelen. Daar zijn we tenslotte hun overheid voor. We lijden niet voor niets aan het Auschwitz-Syndroom en worden daarbij gelukkig zoveel mogelijk door de meerderheid van onze onderdanen gesteund. Vandaag wil ik het met u hebben over onze ververste Richtlijn Handhaving Zeurburgers. Want dat ze af en toe hinderlijk kunnen zeuren is wel bij u bekend. Gelukkig trekt u zich daar geen fluit van aan want dat is uw vak.

Welnu, waarde vrinden, inderdaad geven wij, uiteraard tegen betaling, zoveel mogelijk vergunningen, ontheffingen en andere papierachtige zaken af en als het niet met asbest en nog wat van die prachtige spullen te maken heeft dan heeft het wel met het toestaan van mogelijk voor sommige burgers hinderlijke geluiden te maken. Maar wij kunnen hier niet anders. Als wij stoppen met dit soort gedogende verklaringen af te geven drogen onze werkzaamheden ten aanzien van het onderzoeken, meten, handhaven, procesvoeren, documenteren, administreren en het sturen van folders op. Dan kunnen we de tent sluiten, kunt u allemaal uw 2e boot verkopen, uw 2e vriendin opzeggen en voortaan 2e klas in de trein gaan zitten luisteren naar het gezeur van de burger. Dat kunt u beter in uw comfortabele buro alhier doen tussen uw bezoeken aan seminars in Zuid Afrika en India, over hoe ze daar met hun zeurburgers omgaan, door.

Van de ruim 16 miljoen klachten in 2013 zijn we gegroeid naar een kleine 36 miljoen klachten in 2014 en de tendens is gelukkig stijgende. Van al deze klachten hebben we er bij jammer genoeg 3 stuks de burger in het gelijk moeten stellen omdat de klagers bij ons kwamen werken. Hoe dan ook, wij dienen een goede zaak. Onze werkgelegenheid ontwikkeld zich met rasse sprongen van 450.000 collega’s in 1994 naar ruim 8 miljoen zeer gewaardeerde medestanders op dit moment. En ook hier is de tendens stijgende. Proficiat dus allemaal. Nu even over de Richtlijn. Die is heel simpel en u hoeft maar een paar dingen te onthouden. Als er sprake is van het vrijkomen van gevaarlijke stoffen is het antwoord aan de zeurende burger dat de volksgezondheid op geen enkel moment in het geding is geweest. Als er sprake is van hinderlijke geluiden is uw antwoord dat het gaat om laagfrequent geluid dat niet is op te sporen, waar niets tegen gedaan kan worden en dat de zeurder naar de dokter moet omdat het tussen zijn oren zit. Dat is het eigenlijk. Meer is er niet over te vertellen.

Nog even over onze groeiende club. We moeten blijven zorgen voor zaken waar de burger erg veel last van heeft, ziek van wordt en op den duur gelukkig ook sterft. Want dat zorgt ook voor een zeer positief effect op de zorgindustrie, de ontwikkelingshulp en asielindustrie, de uitvaartindustrien en op ons natuurlijk omdat wij dat allemaal moeten monitoren, handhaven, voorlichten en folders uitdelen en ook nog pappen en nathouden al dan niet na het bekende gezeur. Als er niet gezeurd wordt gaan we onderzoeken en handhaven waarom er niet gezeurd wordt want dan is er iets verschrikkelijk fout gegaan. Als een variatie op de spreuk van die bekende meneer uit die bekende film dat Greed Good is zeg ik ‘Zeuren is Goed!’. Want een zeurende burger grijpt onmiddellijk in onze personeelscapaciteit in waardoor we dus weer een hele sloot nieuwe collega’s moeten aannemen. Elke zeur is een nieuwe collega! Ik spreek hier dus graag mijn dank uit aan de Zeurende Burger waar wij veel aan te danken hebben. In de hal van elk overheidsgebouw zal er dan ook een gedenksteen als dank voor deze zeurende burger worden gelegd zodat we er iedere dag overheen kunnen lopen. Ik vraag u daarom tenslotte om een driewerf Hoera voor de Zeurburger. Hoera! Hoera! Hoera!.

Deel dit: