Te weinig slaap door geluidshinder veroorzaakt de ziekte van Alzheimer

Iedereen zal het nu ongeveer wel weten, dat je door slaaptekort Alzheimer oploopt. Slaaptekort ontstaat bijvoorbeeld vooral door geluidshinder waar wij nogal eens over zeuren. En niet ten onrechte blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken.

Aangekoekt vuil
Gif- en afvalstoffen uit de stofwisseling worden kort gezegd en onder meer door het lymfevatensysteem in ons lichaam verwijderd. Hersenen beschikken niet over dit systeem en kunnen hun afval alleen verwijderen tijdens de slaap. En dat moet dan nog een ongestoorde slaap zijn want anders werkt het allemaal niet, blijven de plaques in je hersenen zitten en krijg je onder andere de ziekte van  Alzheimer.

Ongestoorde slaap is een mensenrecht
Het is al langer bekend en wetenschappelijk aangetoond dat de hersenen zichzelf tijdens de slaap van alle mogelijke gifstoffen ontdoen. Wie niet minstens 7 tot 9 uren ongestoord slaapt maakt kans op zware hersenbeschadiging. Dat betekent dat mensen die horendol worden van geluidshinder en daar niet van kunnen slapen of erdoor uit hun slaap worden gerukt na verloop van tijd aan Alzheimer kunnen gaan lijden. Maar ik lees ook al berichten dat er grote kans is op Parkinson en nog zo wat van die ongeneeslijke aandoeningen. Die lekkere pilletjes om te kunnen slapen werken ook niet echt mee. En nog wat. Dat LFG doet gewoon zijn vernietigende werk al denk je maar dat je het niet hoort. Let maar eens op hoe vaak je geradbraakt uit je bedje stapt. Zou de wereldwijde tzunami aan geluidshinder de oorzaak zijn van de enorme toename van de ziekte van Alzheimer? Of is dit het geheime wapen van de politiek? Het kweken van stemvee dat bij de verkiezingen toch telkens vergeten is door wie ze werden genaaid.  We hebben de mond en de spandoeken vol met Mensenrechten: Hoe zit dat eigenlijk met het recht op een ongestoorde slaap? Hé Politiek, Wakker. Worden. Herinner je even waar je voor werd opgericht! Of hebben jullie al Alzheimer?

Hier wat leesvoer voor vannacht, over die herrie waar de gemeente en de woningcorporaties altijd zo lacherig over doen:

Slapeloosheid kan ziekte van Alzheimer stimuleren

Studie Schlafmangel führt zu Alzheimer

Medipedia Slaap Alzheimer

Slaaptekort is gelijk aan hersenbeschadiging

Slaapproblemen voorteken van aandoening

 

Deel dit: