Toename van overlast door zweverig LFG Laagfrequent Geluid

Zacht of hard, brommend of dreunend. Of er een onweersbui in de verte voorbij trekt. Maar dan met een monotone eeuwigdurende sound. Vaak vergezeld door piepende of suizende fluitgeluiden die de dreun of brom begeleiden. En dan allemaal tegelijk. Soms het ene geluid wat harder dan het andere.

Steeds meer mensen krijgen er last van. De schuld wordt doorgaans gegeven aan trillingen die veroorzaakt worden door machines, ventilatoren, generatoren, persleidingen en alles wat verder op of in de grond bij jouw in de buurt is gebouwd. Altijd met vergunning van de overheden die ook weer over geluidshinder en milieu gaan. 

Nooit kan er exact vast worden gesteld wie de dader is zodat de lijdende mens door gemeentelijke en andere instanties maar geadviseerd wordt om er mee te leren leven, oordopjes te dragen of te luisteren naar ruismuziek op CD. Altijd wordt er eerst maar voor het gemak geconstateerd dat de jammergeluiden tussen uw oren zitten, dat je dus een ouwe zeurzak bent en maar eens naar je huisarts of de GGD moet gaan voor psychische hulp.

De huisarts en de KNO-arts helpen je al dan niet met behulp van een MRI-scan heel gauw uit je verwarring. Nee, het zit niet tussen je oren. Als er al iets tussen die oren gebeurt dan is dat te wijten aan het blootstellen aan die rotgeluiden. Ernstige gehoor- en mogelijk ook hersenbeschadingen zijn hierdoor mogelijk. Die door jou verfoeide geluiden komen uit je huisje. En als ze daar niet vandaan komen dan komen ze uit de omringende gestapelde woningen om je heen. De installaties of resonerende bouwdelen in de woningen van de buren dus. Aldus de mensen die alles van oren afweten.

Is het gek dat ik de indruk krijg dat er een soort van draaiboek lijkt te bestaan in de keten van overheden zoals de gemeentes en de GGD en de woningcorporaties waaraan alle betrokkenen mee (moeten) werken. Een draaiboek dat ten doel heeft het constant schuiven van de zwarte piet naar een ongrijpbare zondebok zoals het Laagfrequent geluid. Dat mogelijk maar voor een heel klein deel afkomstig is van de draaiende en trillende installaties op of in de grond in jouw ruime buurt.

De grote boosdoeners zoals de miljoenen trillende en piepende installaties en resonerende bouwdelen in de moderne al dan niet gestapelde bouw ontspringen hierdoor de dans van een miljarden verslindende herverbouwing of totaalsloop. Een kostenpost die onmiddellijk het faillissement van alle woningcorporaties ten gevolge zal hebben. Dus wel handig om dan de ongrijpbare Laagfrequent Geluids Boeman als katvanger in het leven te roepen.

Deel dit: