Treurig dat er vandaag geen geluidshinder te melden is

Buiten op het balkon hoor ik de bekende geluiden van blaffende honden en twitterende vogels. Een kraaiende haan. Of was dat het geluid van de buurvrouw aan de overkant die liefdesdolle geluidjes maakt?

Alles rustig aan het front
Kortom niemand in de hele flat is thuis. Dus staat er ook geen mechanische afzuigkap te piepen en te brommen. De verwarmingsketels hebben vakantie wegens de zomerse temperaturen. Ook de laagfrequent geluidsbronnen zoals de Philips en de Radboud hebben hun machines uitgeschakeld. Zelfs de school hierachter laat de dakventilator slapen. Ook komt er van de flat aan de overkant, die ook is uitgerust met blikken schoorstenen en verder hetzelfde orgelpijpensysteem als bij mij, geen geluid. Geen afzuigkap die staat te zuigen en te rammelen waardoor het lijkt alsof er een straaljager proefdraait. En dat voor een zondagavond. Maar wacht maar. Over een paar uur is het weer bal.

Update: het schieten begint weer
Het is nu na middernacht en iemand in de buurt heeft de mechanische afzuigkap een tandje hoger gezet. Want dat is het geluid dat ik nu zowel binnen als buiten hoor. Buiten klinkt het luider en lijkt uit de blikken schoorstenen van de flats aan de overkant te komen. Een en ander wordt ondersteund door een brommend geluid. Ook dat is buiten luider dan dat ik het binnen hoor. Maar wel duidelijk herkenbaar. Hopelijk komen er niet meer buren op het idee om de afzuigkap wat harder te laten lopen om de warme lucht uit de woning te zuigen. En dat iedereen van de laagfrequent geluidbronnen even de ventilators en andere turbines uit laten staan. Anders is het straks weer bal met een nachtconcert in Het Orgelhuis.

Update 2: En jawel hoor
Even later brak de pleuris in alle hevigheid uit.

Deel dit: