Waarom gaan de windmolens niet ondergronds?

Als je last hebt van het geluid van een trein graaf je een tunnel. Windturbines zijn eigenlijk rechtopstaande treinen. Fyra’s, zeg maar. En daarbij lopen windmolens niet op wind maar alleen op subsidie. Graaf ze dus de grond in!

Uitzichtloos
Een beetje windmolen moet minstens 200 meter hoog zijn. Dat is zo afgesproken toen de mens begon met het bouwen van hoge dingen. Kerken en moskeeën kregen torens waar je U tegen zei. Wolkenkrabbers kregen we en dat ding in Babel. Steeds werd de lat hoger gelegd. Er schijnt een toren ergens bij de olieboeren te zijn gebouwd die 600 meter hoog is. Om te laten zien wie de langste heeft. Er zijn ook plannen om een toren te bouwen die zo hoog is dat je op het laatste stukje van een beweeglijke roltrap op de Maan stapt. En het einde is nog steeds uitzichtloos in zicht.

Vogelsnippers
Windmolentjes zijn alleen maar leuk voor de toeristen of in een iets kleinere en plastieke kleurige uitvoering voor kinderen die ze door er lucht in te blazen in beweging krijgen en er dan juichend achter aan rennen. Op dezelfde manier waarop de overheid dat doet. Maar goed, iedereen zijn pleziertje. Maar als de hele bevolking vloekend en schuimbekkend de straat op gaat om tegen de herrie, de slagschaduwen en het versnipperen van vogeltjes en vleermuizen ten strijde te trekken en daarbij ook nog boos wordt omdat het mooie uitzicht verramzakt wordt is het tijd voor een goed plan.

Tunnelvisie
En dat plan is heel simpel. Begraaf die krengen. Maak tunnels van 40.000 kilometer lang door heel Europa en leg daar de windmolens lekker op hun rug met gespreide wieken in. Dat ze niet draaien is niet erg en ook niet dat ze dus geen stroom leveren want datzelfde doen ze ook als ze recht overeind iedereen staan te ergeren.

Hakken in het zand
En voor de kosten hoef je het echt niet te laten of te doen. Geef iedereen die zo nodig aan de windmolens moest en ons daar ook van wil overtuigen – meestal politici en hun broers, de windmolenbaronnen – een flinke schop. Eventueel met een goed zwaar houweeltje erbij en dan hakken en graaien graven maar. Ik denk dat ze dat graag willen doen om daarmee wat van die subsidie terug te geven en omdat het niet milieuvriendelijker kan. Allemaal onder de grond, zeg nou zelf!  Voor het geven van aanwijzingen en om te voorkomen dat de arbeidstijden niet worden aangehouden weet ik zeker dat er best nog wel wat vrienden van de PVV te vinden zijn die even kosteloos willen inspringen.

De ontwerper

Deel dit:

2 Replies to “Waarom gaan de windmolens niet ondergronds?”

  1. Windmolens geven geen geluidsoverlast. Het geluid dat ze maken, is bij woningen, zachter dan verkeersgeluid. Wie zich dan wel ergert aan het zachte geluid van windmolens, en niet aan het luidere geluid van verkeer.
    Wie op deze manier tegen windmolens is, is vooral tegen duurzaam en voor hogere kosten voor iedereen die langer, duurdere fossiele energie moet verbruiken.

    1. Leg je oor eens een paar uur te luisteren bij mensen die knettergek worden van alle mogelijke turbines en ventilatoren, pompen en andere meuk dat draait en bromt, dan hoor je wel andere geluiden.

Comments are closed.