Windmolenpark in de stad zorgt voor ernstige geluidshinder

Er zijn mensen die het een mooi uitzicht vinden, zo’n rij windmolens, die hoog boven de stad uittorenend en mooi opgesteld met een gestrekte wiek als een oude armgroet, naast de sociale huurwoningen, waar toch al geluidshinderzeurmensen wonen, dag en nacht hele zwermen vogels met hun wieken versnipperen. Diezelfde mensen die daarom op de klaagmuren en spuugkuilen van het internet schuimbekken dat het allemaal gelul is. Dat ze nog nooit een dooie vogel onder aan de voet van een windmolen hebben gevonden en dat die gestrekte wiek gewoon toeval is.

Dat kan kloppen want een beetje vogel raast met een snelheid van tegen de honderd kilometer per uur – en dat moet je dan omrekenen naar menselijke proporties, dus keer negen, of was dat met katten – dus met 900 kilometer per uur tegen een wiek. Dat is ongeveer een vlinder in een staafmixer. Prut en veren over een gebied van 200 kilometer verstoven.

Alleen nog maar terug te vinden in een fijnstofanalyse zodat er in het rapport kan staan dat het geen gevaar voor de volksgezondheid oplevert omdat er alleen maar biologische veren en gedroogd vogelhersensap in zit. Elke bezoeker van dat sociale huurdorp zal de geuren van duizenden kippenfarms ruiken en dan ook als eerste vragen of ie wel goed zit en of dit toch niet Barneveld is.

Want er zijn er een heleboel die zich daar sterk voor maken. Mensen dus, niet de vogels. Iedereen weet inmiddels dat windmolenenergie alleen maar loopt op subsidie en alleen maar wat opbrengt voor de fanclub. Zonder subsidie en de windmolen als witwasserij en inkomstengenerator zou niemand op het idee komen om daar meer dan een stuiver in te investeren. Van zijn eigen geld dus. Windmolens zijn de Hoge Snelheids Lijnen, de Fyra’s, de JSF’s en de Noemzemaarops van de luchtfietserij- en Valternogwattegraaienclubs in dit land. Of eigenlijk in heel Europa want daar kunnen ze er ook wat van.

Nu vergeet ik bijna te vermelden dat windmolens niet alleen de vogels door de versnipperaar halen maar ook zorgen voor een nog grotere geluidshinder dan de bestaande. Die LFG, dat laagfrequent geluid, waar duizenden mensen knettergek en horendol van worden. Geluidshinder die veroorzaakt wordt door een combinatie van machines, fabrieken, pompen en installaties ergens in de omgeving en technische woninginstallaties op het woonperceel. Overwegend zijn de slachtoffers mensen die een woning hebben die dicht bij de fundering of boven een kruipruimte is gelegen. Maar ook op hogere verdiepingen lusten krijgen ze er wel pap van.

In Almere hebben ze er ook al schoon genoeg van. Zie website PVV Almere.

 

Deel dit: