Zelfs de vogels snerpen het midden in de nacht uit van de koppijn door Hoogfrequente geluidshinder

Het valt mij steeds vaker op dat er tijdens het opnemen van en luisteren naar geluidshinderbronnen de vogels als een bezetene aan het protesteren zijn. Kennelijk horen ze dezelfde teringherrie als ik en maken dat dan even kenbaar.

Dierenleed
Ik schreef er al eerder iets over maar toen dacht ik nog dat het toeval was.  Het zijn dus niet alleen de walvissen die gek van Laagfrequent geluid worden of de huisdieren die gestoord worden van alle herrie maar dus ook de vogels worden horendol van Hoogfrequente geluiden.

Dierenpartij
De dieren zouden best wel een verzoek tot handhaving, via de Partij voor de Dieren bijvoorbeeld, bij de gemeente willen inleveren maar ze vermoeden dat dit toch geen enkel nut heeft. De gemeente, inclusief de burgemeester, de wethouders, de raadslieden en de hele commissie voor tegen de bezwaarschriften, wordt namelijk al heel lang gerund door beleidsambtenaren.

Kadaverbeleid
Beleidsambtenaren zijn ambtenaren, die eeuwige trouw aan Den Haag hebben gezworen en verder geen ruk te maken hebben met welke burger, politicus of andere ambtenaar dan ook. En Den Haag heeft bepaald dat er geen enkele rekening met die kudtburgers gehouden mag worden en zeker niet op het gebied van een beetje brommen en zoemen. Want als ze daar rekening mee moeten gaan houden hebben we straks geen windmolens meer en ook geen snerpende koelmachines en gillende luchtkanalen.

Mensen en walvissen kunnen wat de overheid betreft doodstranden. Maar misschien is dit voor vogels en honden anders?

Voorbeeld van geluidshinder zoals walvissen, honden en vooral vogels het in de buurt van Sint Jozef, het toekomstige AZC, horen staat hier. Het beste te beluisteren met een koptelefoon omdat de speakertjes van je PC niet genoeg capaciteit hebben. Let erop dat je de volumeknop bij de hand hebt, het kan nogal tekeer gaan.

Deel dit: