Zwartepieterij in Geluidshinderland

Altijd handig om een dader bij de hand te hebben die omdat ie niet is op te sporen ook niet aangepakt kan worden. In het land van de klagende liefhebber van geluidshinder hebben ze er zo eentje. Het Laagfrequent geluid.

Rijp voor de dwangbuis
Laagfrequent geluid, ook afgekort tot LFG, wordt niet alleen beschuldigd van het veroorzaken van Laagfrequent geluid, zoals zijn naam al aangeeft, maar ook van alle mogelijke geluidshinder waarvan het wat moeite kost om de bron op te sporen. Het leuke van Laagfrequent geluid is dat degenen die het kunnen horen een beetje raar zijn en vaak Jomanda in Tiel bezoeken, geloven in chemtrails en door Aliens werden ontvoerd. De klager krijgt dan ook vaak een lief snoepje of als ie door blijft zeuren een dwangbuis.

Ook dat hoge fluitgeluid is Laagfrequent
Dus maakt niet uit, hoge en lage tonen, brommen en piepen, fluiten en fladderen. Van alles waar de woningcorporaties, de wettelijk aangewezen handhavers of andere instanties, die ertoe zijn ingericht om hun klanten het bos in te sturen, een hekel aan hebben krijgt het Laagfrequent geluid de schuld. En de klager natuurlijk. Die krijgt daarom altijd het advies om de huisarts of psychiater maar op te zoeken. Wegens het horen van rare buitenaardse geluiden.

Kippenhokleed
Dat die geluiden vooral worden veroorzaakt door de technische installaties in de woningen en belendende percelen komt de woningcorporaties niet goed uit. Want als er ooit een keer iemand bij de rechter kan aantonen dat dit de oorzaak is van de gezondheidsschade en verlies van ongestoord woongenot zou er wel eens een grootschalige herverbouwoperatie opgetuigd moeten worden. Alle verwarmingsinstallaties, rioleringen en vooral de mechanische afzuigkappen moeten dan vervangen worden. En alle kippenhokwandjes die zo mooi kunnen resoneren, trillen en brommen moeten worden gesloopt.

Update:
Af en toe gooi ik er een geluidsopname tussendoor omdat het anders wel heel veel woordenbrei wordt. Deze is van een winderige nacht waarin de herrie van Sint Jozef naar mijn kant wordt geblazen. Beluister de opname het beste met een koptelefoon omdat de speakertjes van je pc te weinig capaciteit hebben. Denk ook aan het onder handbereik houden van de volumeknop!

 

Deel dit: